Cloud fileservers als back-up

Waarom kiezen voor online fileservers?

Als u werkt met een cloud fileserver heeft u altijd een back-up van uw gegevens, kunt u deze altijd en overal raadplegen en bovendien makkelijk delen. Maar online fileservers hebben nog veel meer voordelen:

 • Web interface: onze cloud fileservers werken met een web interface dat bereikbaar is via elk toestel ter wereld verbonden met het internet. De online website maakt het mogelijk bestanden te delen, bekijken of downloaden.
   
 • Versioning: onze cloud server houdt van ieder bestand zeker de laatste 10 versies bij als back-up. Zo bent u ook beschermd tegen het onterecht wijzigen van een bestand. U kunt namelijk altijd via de website een eerdere versie gaan ophalen
   
 • Delen met derden: Een bestand delen met mensen buiten uw bedrijf is kinderspel. Daarnaast kunt u opties aangeven, zoals een vervaldatum of maximaal aantal keren dat uw bestand mag gedownload worden. U krijgt zelfs een e-mail wanneer uw ontvanger een bestand heeft geopend. Zo weet u dat de data de bestemming goed heeft bereikt.
   
 • Rechten: Onze fileservers zorgen niet alleen voor een goede backup, maar bieden ook een uitstekend samenwerkingsplatform in de cloud. Het is mogelijk meerdere gebruikers aan te maken en deze rechten toe te kennen voor bepaalde mappen. Zo houdt u controle over uw data, en kunt u gevoelige data makkelijk afschermen van onbevoegde personen.
   
 • Hybride oplossingen: als u niet wilt dat uw data buiten Europa of zelfs buiten het bedrijf gehost worden, zorgen wij ervoor dat de data fysisch bij u blijven en via onze server lopen.
   
 • Upload data: het is mogelijk om een upload-folder te maken en een uitnodiging te sturen naar iemand buiten de firma. Die kan dan het bestand via een webbrowser rechtstreeks op uw server uploaden. Zo vermijdt u het gebruik van gratis systemen zoals WeTransfer.
   
 • Guest account: als iemand voor een  langere tijd data moet kunnen raadplegen binnen een map, kunt u een gastaccount maken voor deze persoon. Hij kan dan via de webbrowser de mappen en bestanden raadplegen voor een periode die u zelf bepaalt.
   
 • Mobile app: via de App voor uw smartphone of tablet kunt u bijna alle handelingen uitvoeren terwijl u onderweg bent. Of het nu gaat om het delen van bestanden, het opvragen van een oudere versie of het uploaden van foto’s en bijlagen vanuit uw telefoon.

Maak werk van een online fileserver

Wilt u profiteren van alle voordelen van een cloud fileserver, zoals een back-up, remote toegang en online delen van bestanden? Neem dan vandaag nog contact op met VDS IT Solutions, wij zoeken samen met u naar de ideale oplossing.